Kroket van varkenspoot, met gemarineerde knolselder

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de kroket

  • 2 varkenspoten
  • 1 uitje
  • 1 wortel
  • 1/2 stengel prei
  • Tijm en laurier
  • 25 g mosterd
  • 2 eetl azijn

 

Voor de knolselder

  • 200 g knolselder
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g mayonaise
  • 60 bieslookbloempjes

 

Bereiding

  1. Reinig de poten met een tandenborstel en spoel veelvuldig
  2. Was de groenten en snijd ze in grove stukken
  3. Doe alle ingrediënten in een kookpot, zet onder met water en breng aan de kook. Laat gedurende 6 uur zachtjes garen.
  4. Haal de poten uit de pot en verwijder alle botjes en kraakbeen. Breng het vlees op smaak met de mosterd en azijn. Stort uit in een vierkante of rechthoekige kom tot 3 cm dikte. Laat opstijven. Snijd in de gewenste vorm (bv. 3 x 3 x 6 cm) en paneer in eiwit en paneermeel. Reken 5 kroketjes per persoon als maaltijd, 3 als voorgerecht. Bak af in frituurolie op 170°C.
  5. Snijd de knolselder in fijne sliertjes, meng met het citroensap en laat even marineren. Giet af en meng met de mayonaise. Bestrooi desgewenst met een beetje grof zeezout.