Kwartel met salade van parelcouscous en sinaasappelsaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 panklare kwartels
  • 200 g parelcouscous
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 4 lente-uitjes
  • 3 takjes verse munt
  • 1 mespunt cayennepeper

 

  • 1 afgestreken koffiel gemalen komijn
  • 1/2 citroen
  • Het sap van 4 sinaasappels
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • 2 eetl honing
  • Olijfolie
  • Peper van de molen en zeezout

Bereiding

  1. Snijd alle groenten in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de groenten aan tot ze beetgaar zijn, kruid ze met de komijn, cayennepeper en zout.
  2. Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  3. Snijd de sinaasappelzeste in fijne julienne en blancheer ze 2 x in kokend water. Spoel ze telkens goed onder koud, stromend water.
  4. Verwarm de honing in een pan met de sinaasappelzeste en blus met het sinaasappelsap wanneer de honing lichtjes begint te karamelliseren. Laat de saus op een laag vuur inkoken.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Braad de kwartels rondom aan in een scheutje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Giet de overtollige vetstof af en blus de pan met een scheutje water, voeg het braadvocht bij de sinaasappelsaus en laat deze verder inkoken tot sausdikte.
  7. Braad de kwartels nog circa 6 minuten verder in de hete oven en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  8. Snipper de munt en de lente-uitjes fijn en meng ze samen met de groenten onder de parelcouscous. Kruid met peper en zout en breng verder op smaak met wat olijfolie en citroensap.
  9. Verdeel de salade over de borden. Ontbeen de kwartels en schik ze op de couscous. Lepel er wat sinaasappelsaus over en dien op.