Lamsragout

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 lamschouder, in stukken gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 eetl porto
  • 1/2 l kalfsfond
  • 1 koffiel ras el hanout
  • 1 takje tijm
  • 2 wortels
  • 2 courgettes
  • 1 grote aardappel
  • 1 g saffraan

Bereiding

  1. Bak het vlees en de sjalot kort aan in een pan met wat olijfolie. Blus het geheel met porto.
  2. Voeg kalfsfond toe tot het vlees volledig onder staat. Kruid met de ras el hanout en de tijm en laat het geheel sudderen en inkoken tot het vlees gaar is, zoals je bij stoverij zou doen.
  3. Schil de wortels en courgettes. Snijd ze dan zoals op de foto. Blancheer: dompel kort onder in kokend gezouten water en daarna onmiddellijk in ijskoud water.
  4. Schil de aardappel en snijd in vier stukken. Kook gaar in water met de saffraan.
  5. Dresseer.