Lamsschouderspies met specerijen en sjalot-yoghurtdip

Ingrediënten

Voor 15 spiesjes

Voor de spiesen

  • Ca. 1 kg lamsschouder, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 10 g zout
  • 4 g zwarte peper
  • 10 g kurkuma
  • 10 g komijn
  • 5 g curry
  • 5 g paprika
  • 5 g selderzaad
  • 20 g olijfolie

Voor de sjalot-yoghurtdip

  • 500 g sjalotten
  • 250 g Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Enkele blaadjes dragon

Bereiding

  1. Meng de kruiden met de olie, wrijf in het vlees en laat 24 u inwerken.
  2. Maak de sjalot-yoghurtdip. Gaar de sjalotten in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal ze uit, lepel het vruchtvlees eruit en pureer. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Werk af met wat dragonblaadjes.
  3. Laat houten spiesen weken in water. Haal uit en rijg er de stukjes vlees aan, grill op de barbecue.
  4. Serveer de spiesen met de dipsaus.