Luikse salade met kippenmaagjes

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 300 g kippenmaagjes
  • 300 g boontjes
  • 1 rode ui
  • 1 slahart
  • 4 grote frietaardappelen
  • 200 g eendenvet
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1 eetl graantjesmosterd
  • 2 eetl wittewijnazijn
  • 4 eetl zonnebloemolie
  • Peper van de molen, zeezout

Bereiding

  1. Haal met behulp van een parisiennelepel bolletjes uit de aardappelen.
  2. Braad de kippenmaagjes aan in een pan met een eetlepel eendenvet, voeg de rest van het eendenvet, de aardappelbolletjes en de kruiden toe en laat de aardappelen en kippenmaagjes circa 1 uur zachtjes konfijten op een laag vuur.
  3. Dop de boontjes en blancheer ze beetgaar in kokend, gezouten water. Verfris ze onmiddellijk in ijskoud water en laat ze uitlekken.
  4. Snijd de ui in fijne ringen.
  5. Maak een vinaigrette met de mosterd, wittewijnazijn en de zonnebloemolie.
  6. Maak de blaadjes van de sla los en verfris onder koud stromend water, zwier ze droog.
  7. Laat de kippenmaagjes goed uitlekken op keukenpapier, kruid ze met peper van de molen en zeezout.
  8. Meng de boontjes, ui, aardappelbolletjes en kippenmaagjes in een grote schaal, besprenkel met wat vinaigrette.
  9. Schik de slabladeren in een slakom en verdeel er de gemengde salade over. Druppel nog wat extra vinaigrette over de salade en serveer met brood.