Luikse salade met radijzen

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

 

  • 2 bosjes radijzen
  • 4 plakken gerookt spek van 1 cm dik
  • 400 g krielaardappelen of cornes de gatte
  • 1 sjalot
  • Grof zout
  • Boter
  • 1/4 krop krulsla
  • 2 eetl sherry- of wijnazijn
  • Peper van de molen

Bereiding

  1. Was de radijzen, snijd er de puntjes en het groen af. Houd het groen apart (daarmee kan je het andere recept bereiden).
  2. Blancheer de radijzen 5 minuten in gezouten kokend water. Giet af en dompel ze onder in koud water met ijsblokjes.
  3. Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Schil ze en houd ze warm.
  4. Snijd de sjalot in fijne reepjes. Snijd het spek in blokjes. Maak de krulsla schoon.
  5. Smelt boter in een pan en stoof er de sjalot en de spekblokjes in aan. Voeg de radijzen toe tot ze glanzen (glaceren). Verwijder het overtollige vet.
  6. Verwarm de azijn en blus de inhoud van de pan ermee.
  7. Verdeel de krulsla over de borden, schik er de aardappelen op, in de lengte in twee gesneden, en lepel er de mengeling van spekblokjes, reepjes sjalot en radijzen over. Breng op smaak met een draai van de pepermolen.