Mangochutney met lamsfilet

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1 mango
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 80 g rietsuiker
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 klein stukje verse gember fijngeraspt

 

Voor de lamsbereiding

  • 2 lamsfilets
  • 4 takjes koriander
  • 300 g basmatirijst
  • Wat vers gemalen gedroogde chilipepers (kruidenmolentje)
  • 4 eetl mangochutney

Bereiding

  1. Maak de chutney. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de peper. Verwarm de wittewijnazijn met de rietsuiker en voeg de mango, kruidnagels, het kaneelstokje, de rode chilipeper en de gember toe. Laat dit op een laag vuurtje koken gedurende ongeveer 25 minuten. Neem de chutney van het vuur en laat volledig afkoelen. Je kan deze mangochutney lang bewaren in een afgesloten bokaal in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Kruid de lamsfilets met peper van de molen en zeezout. Verhit wat olie in een pan en bak de lamsfi lets ongeveer 2 minuten aan elke zijde, laat het vlees nog een 5-tal minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snijd het vlees in plakjes, verdeel de rijst over de borden, schik het lamsvlees erop en verdeel de mangochutney over het vlees, werk af met een takje koriander en dien op.