Meringues met nootmuskaat en crème van kokos en chocolade

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 eiwitten
  • 1 eierdooier
  • Een snuifje zout
  • 160 g ultrafijne griessuiker
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 koffielepel vers geraspte nootmuskaat
  • 150 ml kokosroom
  • 110 g fondant chocolade

Bereiding

  1. Maak de kom en de klopper om de eiwitten op te kloppen goed schoon met een in alcoholazijn gedrenkt vel keukenpapier.
  2. Doe de eiwitten en het snuifje zout in de kom en klop ze schuimig, voeg geleidelijk aan de suiker toe, terwijl je verder blijft kloppen.
  3. De eiwitten zijn voldoende geklopt als je een mooi glazend en stevig eiwitschuim bekomt.
  4. Spatel voorzichtig de geraspte kokos en nootmuskaat door het eiwitschuim en doe het in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
  5. Verwarm de oven voor op 120°C hetelucht- of conventioneel.
  6. Bekleed een bakplaat (of meerdere bakplaten) met bakpapier, het papier zelf kan je vastzetten met enkele topjes eiwitschuim.
  7. Maak met behulp van de spuitzak een 30-tal kleine torentjes van het eiwitschuim op ongeveer 2 cm van elkaar. Bestrooi de torentjes lichtjes met wat vers geraspte nootmuskaat.
  8. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 100 C°. Bak de meringues in ongeveer 2 uur af. Zet na 1 uur de ovendeur op een kier, zo drogen ze mooi uit.
  9. Laat ze volledig afkoelen en haal de meringues voorzichtig van het bakpapier.
  10. Warm de kokosmelk op en laat hierin de chocolade smelten, roer er de eierdooier door tot deze volledig is opgelost en laat de chocoladeganache afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de ganache in een spuitzak en laat verder opstijven tot de ganache bewerkbaar is (niet te vloeibaar of te vast).
  11. Spuit wat ganache op de helft van de meringues en druk er de andere helft tegenaan. Bewaar ze op een droge koele plaats.