Mexicaanse groene rijstschotel met schelpen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g langkorrelige rijst
  • 1 lange groene peper
  • 1 busseltje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 dl water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g minimaïs
  • 100 g verse doperwtjes
  • 120 g fijne groene boontjes
  • 130 g vongole (zonder schelp)
  • 2 limoenen
  • Peper van de molen
  • Zeezout

Bereiding

  1. Neem 1 volume rijst en 1 volume lichtgezouten water en gaar de rijst.
  2. Blancheer ondertussen (apart) de minimaïs, de doperwtjes en de boontjes. Verfris alles onder koud stromend water.
  3. Snijd de groene peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes. Verwijder de kiem van het lookteentje. Spoel en pluk de koriander. Mix de koriander, groene peper en knoflook met het water tot een felgroen sap. Voeg dit sap toe aan de rijst en laat zachtjes garen tot al het vocht opgenomen is en de rijst gaar is.
  4. Warm de olijfolie op in een pan, voeg de schelpen en de groenten toe en stoof kort aan tot alles is opgewarmd. Voeg de rijst toe en roer goed om. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer met enkele limoenpartjes.