Muffins met walnoten en esdoornsiroop

Ingrediënten

Voor 8 muffins

  • 100 g suiker
  • 200 g patisseriebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 80 g zachte boter
  • 180 ml volle yoghurt
  • 1 ei
  • 1 flinke eetlepel esdoornsiroop
  • 2 eetlepels honing
  • 1 rijpe banaan
  • 100 g gehakte walnoten
  • 8 hele walnoten
  • 8 bananenchips (gedroogde banaanschijfjes)

Bereiding

  1. Klop de boter en de suiker tot een romige massa, zeef de bloem en het bakpoeder bij de botermassa en meng goed. Klop nu het ei door de massa.
  2. Mix de banaan met yoghurt en spatel dit door het beslag. Meng tot slot de gehakte walnoten onder het beslag.
  3. Verdeel papieren kuipjes over 8 bakvormen. Je kan bakvormen voor muffi ns in de handel kopen.
  4. Verdeel het beslag over de bakvormen en verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Verdeel de walnoten en bananenchips over de muffins en bak ze af in 12 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen op een rooster.
  6. Verhit de honing in een pannetje tot deze donker kleurt. Voeg de esdoornsiroop toe en neem van het vuur. Bestrijk de muffins met de siroop.