Orechiette met maïskip, groene aspergepunten, geroosterde look en piquillos

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g pasta-oortjes (orechiette)
  • 2 filets van maïskip
  • 300 g groene aspergepunten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik of bokaal piquillos
  • 1/2 citroen
  • Een flinke scheut extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Zet de filets van maïskip verpakt een tiental minuten in de diepvries. Gemakkelijk 4 personen Snel klaar, alles hangt vooral af van de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten!
  2. Snijd de kipfilets in zeer fijne plakjes.
  3. Snijd de uiteinden van de groene aspergepunten en blancheer ze kort (± 3 minuten) in kokend gezouten water.
  4. Snijd de piquillos in kleine blokjes.
  5. Pel de knoflookteentjes, verwijder de kiemen en snipper ze fijn.
  6. Kook ondertussen de pasta-oortjes gaar volgens de verpakking.
  7. Laat de knoflook goudbruin kleuren in een grote pan op een laag vuurtje met olijfolie, voeg de plakjes maïskip toe en laat ze even kort meebakken (zorg dat de look niet verbrandt!), blus met wat citroensap, voeg de piquillos toe en roer goed om.
  8. Voeg de aspergepunten toe en laat ze even mee verwarmen. Voeg de warme pasta toe en kruid met peper van de molen en zeezout. Dien meteen op!