Paling in ‘t groen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Boter
  • 3 sjalotten
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 glas droge witte wijn
  • 650 g gestroopte wilde paling in moten van ± 4 cm
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Een handvol zuring
  • 1/4 van een handvol spinazie
  • Een gelijke hoeveelheid van verschillende groene kruiden: bladpeterselie, rozemarijn, dragon, bonenkruid, tijm, citroentijm, salie

Bereiding

  1. Smelt de boter in een gietijzeren pan. Hak de sjalot fijn en fruit hem met de fijngehakte peterselie glazig in de boter. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
  2. Voeg de stukken paling toe en braad ze onder voortdurend roeren aan op hoog vuur. Zorg ervoor dat de paling niet bruin wordt.
  3. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Dek de pan gedeeltelijk af en laat verder sudderen op een laag vuur.
  4. Voeg een paar minuten voor het einde, wanneer de paling bijna gaar is, de zuring, spinazie en de verse groene kruiden toe. Laat het geheel nog 7 minuten doorverwarmen.
  5. Dien op met brood.