Panna cotta met witte chocolade en compote van cranberry’s

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vanillestok
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 3 gelatineblaadjes van 2,5 g
  • 75 g fijne griessuiker
  • 80 g witte chocolade
  • 80 g rietsuiker
  • 200 g verse cranberry’s (Amerikaanse veenbessen)

Bereiding

  1. Warm de room op met de melk, het merg van de vanillestok en de suiker maar laat niet koken.
  2. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water en pers ze goed uit.
  3. Smelt de gelatine en de witte chocolade in de room en verdeel dit over een 6-tal glaasjes. Laat de panna cotta opstijven in de koelkast.
  4. Warm de cranberry’s op met de rietsuiker en laat zachtjes sudderen tot een compote. Laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Neem de panna cotta een 15-tal minuten voor het serveren uit de koelkast en serveer met de compote van cranberry’s .