Panna cotta van kokos met rabarber

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 5 grote rababerstengels
  • 1 vanillestok
  • 120 g fijne rietsuiker
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetl granaatappelsiroop (grenadine)
  • 5 dl kokosmelk
  • 70 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes

Bereiding

  1. Schil de rabarberstengels en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  2. Bestrooi de rabarber met de rietsuiker en laat dit een halfuurtje trekken.
  3. Warm de helft van de kokosmelk op met de suiker en week de gelatineblaadjes in ijskoud water.
  4. Pers de gelatineblaadjes goed uit en meng ze onder de opgewarmde kokosmelk, roer de rest van de kokosmelk erdoor en verdeel over 4 tot 6 glaasjes. Zet dit in de koeling voor minimum 2 uur.
  5. Warm de rabarber op in een steelpan met de gespleten vanillestok en het sinaasappelsap.
  6. Laat de rabarber zachtjes koken tot een compote en voeg de granaatappelsiroop toe.
  7. Laat dit volledig afkoelen.
  8. Neem de glaasjes een 10-tal minuten voor het serveren uit de koelkast en verdeel er de rabarbercompote op.