Papillot van rode poon met sinaasappel en dille

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 rode ponen van elk 400 g
  • 4 takjes tijm (liefst citroentijm)
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 bosje dille
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd met een dunschiller de gekleurde schil van de sinaasappelen en de citroen. Versnijd in fijne reepjes. Doe de zeste in een potje en overgiet met koud water. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Giet af en houd de schilletjes bij.
  2. Verwijder de kieuwen uit de ponen. Peper en zout de vissen aan de buiten- en de binnenzijde. Steek in de buikholte een takje tijm, een takje rozemarijn en een paar takjes dille.
  3. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie met olijfolie. Leg er de vissen op.
  4. Verdeel de zeste van sinaasappel en citroen over de vissen. Bestrooi elke vis met een eetlepel grof gehakte dille.
  5. Plooi de aluminiumfolie een beetje dicht. Besprenkel elke vis met een eetlepel sinaasappelsap en een paar druppels citroensap.
  6. Rasp met een fijne rasp wat limoenschil over de vissen. Overgiet elke vis met een streepje olijfolie.
  7. Plooi de papillotten toe en rol de zijkanten op zodat de pakjes luchtdicht zijn. Schuif ze in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 180°C. Laat 16 minuten braden en serveer.