Parfait van banaan en yoghurt met pecan en esdoorn

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g volle yoghurt
  • 4 zeer rijpe bananen
  • 80 g fijne rietsuiker
  • 4 eetl citroensap
  • 1 eetl rum
  • 1 dl esdoornsiroop
  • 100 g pecannoten

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd ze in stukjes, besprenkel ze met de rum en het citroensap. Bestrooi ze met de suiker. Dek de bananen goed af en laat dit enkele minuten staan zodat de suiker kan oplossen. Mix vervolgens de bananen samen met de yoghurt tot een romige massa in een blender of met de staafmixer.
  2. Verdeel dit mengsel over 4 schaaltjes of vormen en zet dit minimum 2 uur in de diepvries. Je kan dit recept ook in de ijsbereider klaarmaken voor een romiger effect.
  3. Laat de esdoornsiroop karamelliseren in een antikleefpan, roer de pecannoten op het vuur erdoor en laat ze afkoelen op een schaal bekleed met een vel bakpapier.
  4. Hak de noten grof.
  5. Serveer de parfait in schaaltjes of stort ze uit op borden en werk af met de gekaramelliseerde pecannoten en wat esdoornsiroop.