Pasta met salie, hazelnootboter en blauwe kaas

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 350 g pastaschelpjes
  • 150 g blauwe kaas
  • 70 g pijnboompitten
  • 5 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 130 g boter
  • 1 eetl xeresazijn
  • Peper van de molen, zeezout

Bereiding

  1. Kook de pastaschelpjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de boter smelten op een laag vuur en laat ze vervolgens lichtbruin kleuren en tot een er een nootachtig aroma vrijkomt.
  3. Dompel de bodem van de pan in een schaal koud water en schuim de boter af. Giet de hazelnootboter vervolgens voorzichtig over in een schaaltje om het bezinksel achter te houden.
  4. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pan.
  5. Verkruimel de blauwe kaas.
  6. Rasp het knoflookteentje fijn.
  7. Verwarm enkele eetlepels van de hazelnootboter met de knoflook en voeg er de fijngesnipperde salieblaadjes bij, roer de warme pasta erdoor en meng er de verkruimelde blauwe kaas en de pijnboompitten onder, breng op smaak met peper van de molen, zeezout en enkele druppels xeresazijn.