Pesto van peterselie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 potjes peterselie
  • 1 eetl pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl grof gemalen parmezaanse kaas
  • 10 cl extra vierge olijfolie
  • Peper van de molen
  • Zeezout

Bereiding

  1. Pluk de peterselie.
  2. Plet de peterselie in een vijzel met het zeezout en de knoflook tot een groene pasta.
  3. Plet er kort de parmezaanse kaas en de pijnboompitjes onder.
  4. Roer er vervolgens de olijfolie door zodat je een dik-vloeibare saus bekomt, kruid bij met peper van de molen. Variant Persillade van peterseliepesto Meng een handvol broodkruim onder de peterseliepesto en bestrijk hiermee een mooi stuk stevige witte vis en plaats de vis op een bakschaal in een oven van 200°C tot er zich een mooie korst vormt en de vis gaar is.