Pimientos del piquillo met gerookte makreel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 à 12 piquillos (uit blik)
  • 4 gerookte makreelfilets: ontgraat (± 350 g)
  • 1 ei
  • 2 eetl pijnboompitten
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 3 takjes koriander
  • 3 lente-uitjes
  • Sap van 1/2 citroen
  • Extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de makreelfilets en verkruimel ze in een kom.
  2. Hak de peterselie, lente-uitjes en koriander fijn en voeg ze bij de makreel.
  3. Plet de knoflook en de pijnboompitten tot een fijne pasta in een vijzel, voeg het citroensap en een scheutje extra vierge olijfolie toe en meng alles onder de makreel.
  4. Klop het ei lichtjes los en meng dit onder de vulling, breng op smaak met peper en zout indien nodig.
  5. Vul de piquillos voorzichtig op met de makreelvulling, let op dat ze niet scheuren.
  6. Verdeel ze over een ovenschaal en overgiet ruim met olijfolie.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de gevulde piquillos in circa 10-15 minuten.