Pompoensoep met gember en koriander en spiesje van gemarineerde scampi

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g pompoen
  • 10 g gember
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1 busseltje koriander
  • 12 scampi

 

Voor de marinade

  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 1/2 citroen

 

Bereiding

  1. Schil de paprika, pompoen en wortel. Pel de ui.
  2. Rasp de gember.
  3. Snijd de pompoen, paprika, wortel en ui in blokjes en stoof ze aan in een weinig olijfolie met de gember onder deksel. Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat 30 minuten sudderen.
  4. Pel ondertussen de scampi’s en verwijder de darmkanaaltjes.
  5. Week 4 houten spiesjes in wat water tegen het verbranden.
  6. Maak een marinade met de olijfolie, de look, het chilipepertje, het sap en de schil van de citroen. Marineer hierin de scampi’s.
  7. Steek de scampi’s op de spiesjes.
  8. Mix de pompoensoep en doe ze door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn.
  9. Bak de scampispiesjes aan en verdeel de soep over de soepkommen. Werk af met de koriander en leg op elk soepkommetje een spiesje met scampi’s.