Provençaalse mosselen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg mosselen
  • 2 ajuinen, grof gesneden
  • 3 teentjes look
  • 2 rode paprika’s, grof gesneden
  • 4 stalen selder, grof gesneden
  • 2 kg verse tomaten, grof gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 snuifje gedroogde Provençaalse kruiden
  • Mosselkookvocht, optioneel
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Stoof de ajuin, look, paprika en selder aan tot alles gaar is. Voeg de tomaten en de kruiden toe en laat twintig minuten sudderen. Voeg optioneel mosselkookvocht toe; één deel vocht per twee delen saus en laat inkoken.
  2. Gaar de mosselen in een ruime kookpot of, liever nog, in een sauteuse en schud ze geregeld op.
  3. Giet het mosselvocht af en voeg dan pas de saus toe.