Quesadillas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 avocado
  • 120 g verse kaas
  • •2 koffiel chilisaus
  • •5 takjes koriander
  • •16 kleine tortilla’s
  • •130 g cheddarkaas, geraspt
  • •6 lente-uitjes
  • •zure room (optioneel)
  • •peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de avocado open en verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Mix het vruchtvlees van de avocado samen met de chilisaus en de verse kaas in een keukenrobot (foodprocessor) en breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fi jn en meng de koriander onder de avocadosaus.
  2. Leg 8 tortilla’s open op het werkblad en schep telkens een fl inke eetlepel van de avocadosaus op de tortilla’s. Verdeel de geraspte cheddarkaas en de fi jngesnipperde lente-uitjes in het midden van elke tortilla. Leg de overige tortilla’s erbovenop en druk lichtjes aan.
  3. Grill deze gevulde tortilla’s ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde op een ingevette grillpan of op de barbecue.
  4. Snijd de tortilla’s in 4 en serveer eventueel met de zure room.