Quiche van tuinbonen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kant-en-klaar vel bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 2,5 dl room
  • 500 g dubbel gedopte, geblancheerde tuinbonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes bonenkruid of 1 afgestreken koffiel gedroogd bonenkruid
  • 150 g comtékaas, geraspt
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Beleg een bakvorm met bakpapier.
  2. Prik het bladerdeeg in met een vork en leg het in de bakvorm. Leg er een tweede vel bakpapier in en vul het op met bakbonen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het deeg blind in ca.10 minuten. Verwijder de bakbonen en bak het deeg nog een 5-tal minuten verder.
  4. Roer de eieren los met de room.
  5. Voeg 2/3 van de comtékaas bij de room en pers het knoflookteentje erbij. Snipper de blaadjes van het bonenkruid fijn en voeg het bij de tuinbonen. Meng de tuinbonen onder het beslag en kruid alles met peper en zout.
  6. Giet de vulling in het deeg, bestrooi met de rest van de comtékaas en bak de quiche in een oven op 180°C in ca.
    40 minuten tot het binnenste gedeelte van de quiche niet meer vloeibaar is.
  7. Laat de quiche afkoelen op een rooster.
  8. Serveer lauw of koud.