Rabarbertrifle met mascarpone en cacao

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g mascarpone
  • 4 eierdooiers
  • 4 eetl suiker
  • Zeste van 1 citroen

Voor de rabarber

  • 300 g rabarber, geschild en in niet te kleine stukken gesneden
  • 2 dl aardbeiencoulis
  • 1 vanillestok, opengesneden en uitgeschraapt
  • Klein stukje gember, fijngeraspt

 

Voor de afwerking

  • 2 muffins, in dunne schijven gesneden
  • Cacao
  • Citroenmelisse of citroenbasilicum, eventueel

 

Bereiding

  1. Kook de stukken rabarber samen met de gember en vanille in de aardbeiencoulis gedurende enkele minuten. De rabarber moet nog knapperig zijn, dus laat niet te lang garen. Laat afkoelen.
  2. Klop de eierdooiers, samen met de suiker, luchtig en wit. Meng er de mascarpone onder.
  3. Serveer zoals op de foto. Je kan ook in laagjes werken. Leg dan een plak muffin onderaan een glas en werk met laagjes rabarber en mascarpone. Werk het geheel af met cacao en garneer eventueel met de kruiden.