Risotto met zoete maïs en amandel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 maïskolven
  • 1 gele paprika, steel en zaadlijsten verwijderd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 280 g carnaroli risottorijst
  • 1 grote witte ui, fijngesnipperd
  • 10 cl witte wijn
  • 50 g boter
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 50 g mascarpone
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 klein handvol ongepelde amandelen, fijngehakt

Bereiding

  1. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  2. Snipper de knoflook fijn en stoof deze glazig in een weinig olijfolie, voeg de paprika toe en blus met de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en laat tien minuten zachtjes verder koken. Mix de bouillon met behulp van een staafmixer en zeef de bouillon, houd warm.
  3. Snijd de maïskorrels van de kolven en blancheer de maïs 10 minuten in kokend, gezouten water. Giet de maïskorrels af.
  4. Stoof de ui glazig in wat olijfolie, voeg de rijst toe en laat de rijst meestoven tot deze glazig wordt.
  5. Blus met de witte wijn en voeg de maïs toe. Voeg vervolgens geleidelijk aan de warme bouillon toe tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is (ca.18 minuten). Neem de risotto van het vuur. Roer de boter, mascarpone en de geraspte parmezaan door de risotto.
  6. Bak de amandelen en de lente-uitjes kort aan in de olijfolie.
  7. Verdeel de risotto over de borden en verdeel de amandelen en de lente-uitjes over de risotto.