Salade van rode kool, tuinkruiden en granaatappel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetl honing
  • 1 granaatappel
  • 3 takjes dragon
  • 3 takjes munt
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1/4 bussel kervel
  • 1/4 rode kool
  • 4 beuling, eventueel
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citrusvruchten en pers het sap uit. Meet hoeveel sap je hebt, en zet evenveel olijfolie klaar. Snipper de knoflook en tijm fijn. Mix alles met een blender. Voeg de honing en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de rode kool fijn aan de hand van een mandoline. Snijd de granaatappel doormidden en klop er de zaden uit. Pluk de blaadjes van alle kruiden. Meng alle ingrediënten in een kom, breng op smaak met peper van de molen en fleur de sel.