Salade van witte pens

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 witte pensen
  • 120 g gedroogde zwarte ogenbonen
  • 350 g rucola
  • 10 snijbonen
  • 150 g fetakaas
  • 4 lente-uitjes fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • Olijfolie
  • 1 à 2 eetl rodewijnazijn
  • Peper van de molen zeezout

 

 

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water met een snuifje zout aan de kook en strooi hierin de zwarte ogenbonen, houd het water tot net onder het kookpunt en gaar de bonen in 25 tot 35 minuten. Neem de bonen onmiddellijk van het vuur als ze gaar zijn, ze mogen niet papperig zijn! Giet de bonen af en verfris ze kort onder koud, stromend water.
  2. Verwijder de vliesjes van de witte pensen en snijd de pensen in blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
  3. Snijd de snijbonen in julienne (fijne reepjes) en blancheer ze kort in kokend, gezouten water, verfris onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te bewaren.
  4. Bak de blokjes witte pens goudbruin in wat olijfolie, voeg de knoflook toe en bak even kort mee, voeg nu de rucola en de snijbonen toe en roer alles goed om op het vuur. Doe alles in een kom en meng de zwarte ogenbonen en de lente-uitjes onder de salade, kruid met peper en zout en een scheutje rodewijnazijn.
  5. Verdeel de salade over de borden en brokkel er de fetakaas over.