Sashimi van kabeljauw met pomelo en bieten

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 300 g kabeljauwhaas, zonder vel
  • Zout (Maldon)
  • 1 kleine pomelo
  • 1 kleine gele biet, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
  • 1 eetl rijstazijn
  • 1 eetl rodebietensap
  • 4 eetl olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • Zwarte peper en zout
  • Bieslook
  • Rode bietenscheuten

Bereiding

  1. Snijd de kabeljauw in zeer dunne plakjes.
  2. Schil de pomelo en verwijder het witte vlies. Snijd met een scherp mes het vruchtvlees los uit de vliesjes. Snijd het vruchtvlees dan in dunne plakjes.
  3. Marineer de fijne plakjes gele biet in de rijstazijn.
  4. Maak van het limoensap, rodebietensap en de olijfolie een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de vis en pomelo over de borden. Giet er de vinaigrette rondom rond en verdeel de plakjes biet en kruiden.