Sashimi van rode poon , zwarte rammenas, koolrabi en avocado

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 stuks rode poon
  • 1 avocado
  • 50 g spinazie
  • 1 citroen
  • 1 rammenas
  • 1 koolrabi
  • 1 bosje lavas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Droog de lavas in een oven op 70°C gedurende twee uur. Stamp dan fijn tot poeder.
  2. Pof de koolrabi gedurende een uur op de barbecue. Laat afkoelen, snijd in fijne plakjes en plooi in de gewenste vorm.
  3. Fileer de vis. Verwijder zij- en tussengraatjes en verwijder het vel. Snijd in fijne plakjes met een vlijmscherp mes. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en wat zeste van citroen.
  4. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en mix het vruchtvlees met de spinazie, citroensap, peper en zout tot een gladde massa in de blender.
  5. Snijd de rammenas in fijne plakjes. Kook deze gedurende 10 seconden kort in gezouten water. Koel af in ijswater en plooi in de gewenste vorm.
  6. Plaats de plakjes rode poon op het bord. Spuit een dot avocadocrème bovenaan en plaats er de geplooide rammenas en koolrabi op. Werk af met lavaspoeder en eventueel wat tuinkruiden.