Soepje van bosduif

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 filetjes van bosduif
50 cl kippenbouillon
5 cl truffeljus
Handvol erwtjes en tuinbonen
Stukje ganzenlever
20-tal mini-shitakes
5 cl chardonnay azijn
1 soeplepel suiker
1 sneetje toastbrood

  1. Zet de kippenbouillon op met wat truffeljus
  2. Stoom de shitakes in stoomoven, bewaar in chardonnay-azijn met suiker om ze zoetzuur te krijgen
  3. Bancheer de erwtjes en boontjes
  4. Bak duivenfilet op de velkant, draai een halve minuut op de andere kant en haal de pan van het vuur
  5. Plaats het vlees 8 minuten in de oven aan 200°
  6. Bak de ganzenlever en snij in stukjes
  7. Bak het sneetje toastbrood in boter en snij in kleine blokjes
  8. Portioneer de duif en dresseer het bord