Sorbet van cavaillonmeloen met tijm en port

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 rijpe cavaillonmeloenen
  • 1 dl zoete witte wijn
  • 4 takjes verse tijm, de blaadjes geritst
  • 80 g griessuiker
  • 2 eetl vloeibare honing
  • 5 dl port + 3 eetl suiker

Bereiding

  1. Kook de port in met de suiker tot een vloeibare siroop en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar voor de afwerking.
  2. Snijd 500 g van het vruchtvlees van de meloen in stukken en pers de zaadlijsten van de meloen door een fijne zeef. Mix dit samen in een blender. Snijd het resterende vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Warm de wijn op met de geritste tijm en de griessuiker en laat deze siroop een 20-tal minuten trekken van het vuur.
  4. Zeef deze siroop bij de meloen en draai af in een ijsmachine of doe alles in een schaal in de diepvries en roer regelmatig door met een garde tot er zich een smeuïge sorbet heeft gevormd.
  5. Afwerking. Verdeel de meloenblokjes over 4 coupes, druppel er wat portsiroop over en schep 2 mooie bollen meloensorbet in de coupes. Werk af met wat geritste tijm.