Spaghetti met pikante worstjes, aubergines, tomaat en specerijen

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • Olijfolie
  • 400 g pikante worst in stukjes (bv merguez)
  • 2 aubergines in blokjes
  • 2 ajuinen fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 koffiel komijnzaadjes
  • 1 koffiel venkelzaad
  • 10 verse pruimtomaten gepeld en ontpit of 1 blik van 800 g
  • 500 g spaghetti
  • 1 dl witte wijn
  • 1 handvol gehakte platte peterselie
  • Eventueel: 100 g fetakaas of geitenkaas

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie en bak daarin de look, ajuin en specerijen gedurende 3 minuten.
  2. Blus dit met de witte wijn en voeg de tomaten toe. Laat sudderen tot je een lekkere gebonden tomatensaus krijgt.
  3. Mix de tomatensaus met een staafmixer.
  4. Kook de spaghetti beetgaar.
  5. Bak de aubergines en de stukjes worst apart en doe ze bij de tomatensaus.
  6. Meng de saus met de gekookte spaghetti.
  7. Serveer eventueel met wat verkruimelde fetakaas of geitenkaas.