Steak tartaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 eierdooiers

1 koffiel dijonmosterd

1 eetl Heinz ketchup

1 koffiel mayonaise

8 draaien van de pepermolen (grof)

4 eetl worcestersaus

1/2 theel tabasco

2 eetl niet te grof gehakte uien

1/2 eetl kappertjes, fijngehakt

1 eetl kleine zure augurken, gehakt

400 g rundvlees (bijvoorbeeld: dikke bil, ‘tache noire’)

1 eetl peterselie, gehakt

GEEN zout, die smaak zit in worcestersaus

Voor de salade

1 kleine krop jonge sla

1 eetl mayonaise

1 eetl worcestersaus

peper van de molen

GEEN zout, die smaak zit in worcestersaus

Frisé

Takjes rucola

Kerstomaatjes, doormidden gesneden

Bereiding

 Zet een kom op schilferijs en zet daar een extra kom in. Zo blijft het vlees tijdens de bereiding fris.

Roer twee eierdooiers los in de kom. Voeg de mosterd, mayonaise en ketchup toe. Kruid met de peper, worcestersaus en tabasco. Roer tot je een egale massa hebt. Voeg de ui, kappertjes, peterselie en augurkjes toe. Meng tot een homogene massa en voeg dan het gehakt rundvlees toe. Meng opnieuw, maar overdrijf niet zodat er geen papperige materie ontstaat.

Plaats een ronde uitsteekvorm in het midden van een bord en vul die tot de rand op met de tartaar. Druk zacht aan en verwijder de vorm. Werk af met kort gesneden frisé.

Haal het binnenste van de krop sla leeg. Snijd dit binnenste, inclusief kerven, grof. Meng daaronder de mayonaise en worcestersaus. Breng op smaak met peper. Vul daarmee de leeggehaalde krop mee op. Werk het geheel af met blaadjes frisé, rucola en kerstomaatjes. Serveer deze gevulde krop sla op één bord om met twee te delen. Serveer bij de steak tartaar niet te fijne frietjes en mayonaise.