Sushi-omelet met avocado, komkommer en wasabimayonaise

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 1 eetl lichte sojasaus
  • 200 g sushirijst, gespoeld
  • 235 ml water
  • 40 ml rijstazijn
  • 20 g suiker
  • 8 g zout
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 wortel
  • 4 lente-uitjes
  • 1 koffiel wasabi (+ extra voor de sushi-optioneel)
  • 2 eetl zure room
  • 4 eetl verse mayonaise
  • 2 eetl fijngesnipperde bieslook
  • 1 eetl fijngesnipperde dille
  • 1 eetl fijngesnipperde kervel
  • 1 eetl gedroogde algen (of fijngesnipperde nori)
  • Een scheutje olie
  • Peper van de molen, zeezout

Bereiding

  1. Breng de gespoelde rijst met het water aan de kook onder deksel. Laat de rijst in ca. 15 minuten zachtjes gaar worden. Neem de pan van het vuur en laat de rijst nogmaals 15 minuten rusten onder deksel.
  2. Warm de rijstazijn op met de suiker en het zout tot de suiker is opgelost, laat dit niet koken.
  3. Schep de rijst over op een grote schaal en werk er voorzichtig de azijnmengeling onder. Laat volledig afkoelen.
  4. Klop de eieren los met de sojasaus en een scheutje water, kruid met peper en zout en meng er de fijngesnipperde kruiden en de algen onder. Bak 2 grote, flinterdunne omeletten van het eiermengsel. Leg elke omelet op een vel huishoudfolie.
  5. Snijd de avocado en de komkommer in dunne balkjes. Snijd de wortel in fijne julienne. Snijd de lente-uitjes overlangs in 4.
  6. Verdeel wat van de rijst over de omelet, schik er de groenten op en strijk eventueel wat wasabi langs de rijst heen. Rol de omelet stevig op in de huishoudfolie en zet minimum 1 uur in de koelkast.
  7. Meng de wasabi met de zure room en de mayonaise.
  8. Verwijder de folie van de sushirol en snijd ze in gelijke porties, serveer met de wasabimayonaise.