Taart van bittere chocolade, rode biet en ananas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 10 eieren
  • 190 g + + 380 g + 300 g suiker
  • 675 g donkere chocolade
  • 450 g boter
  • 250 g water
  • 1 limoen
  • 3 rode bieten
  • 4 stuks kardemom
  • 1 ananas
  • Sap van 6 sinaasappels

Bereiding

  1. Klop de eieren samen met 190 gram suiker tot een gladde, witte en schuimige massa. Smelt de chocolade met de boter au bain marie. Zet 380 gram suiker op het vuur samen met het water. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur en meng met de opgeklopte eieren. Voeg dan ook de afgekoelde suikersiroop toe.
  2. Bedek een taartvorm met boterpapier en stort het mengsel uit. Bak in de oven gedurende 30 minuten op 165°C.
  3. Pers de ananas en twee rode bieten aan de hand van de sapcentrifuge. Breng het sap aan de kook samen met de 300 gram suiker, tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en draai af in de ijsmachine.
  4. Snijd de laatste biet in blokjes en kook ze gedurende twee minuten beetgaar in het sinaasappelsap met de kardemom.
    Schik de blokjes op een bord met een stuk taart. Werk af met de sorbet en wat zeste van limoen.