Tagliolini met citroen

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 350 g tagliolini
  • 1 onbespoten citroen
  • 2 dl room
  • 1 ei
  • 1 eetl gehakte platte peterselie
  • 50 g gemalen parmezaan
  • 4 theel zalmeitjes of Belgische kaviaar

Bereiding

  1. Rasp de gele schil van de citroen in piepkleine stukjes. Doe de citroenschilletjes in een grote kom.
  2. Voeg de room toe en het sap van een halve citroen. Meng met de garde.
  3. Klop ook een eierdooier onder de room. Peper en zout. Voeg de gehakte peterselie toe.
  4. Kook de tagliolini klaar volgens de regels van de kunst: zonder deksel op de pot in goed gezouten kokend water. Laat koken tot de tagliolini beetgaar, al dente, zijn. Gebruik de kooktijd die op het pakje staat aangegeven als richtlijn.
  5. Schep de pasta uit het water en doe onmiddellijk bij het roommengsel. Voeg ook een paar eetlepels kookwater van de pasta toe. Meng.
  6. Verdeel de pasta over de warme borden. Schep er de overgebleven saus rond. Strooi wat parmezaan over de borden. Versier elke pasta met een klein lepeltje zalmeitjes of nog beter met echte Belgische kaviaar.