Tarbot met erwten-muntcrème en crumble van spek

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 stukken tarbot van elk 150 gram
  • 4 sneetjes brood, even groot als de stukken vis
  • 200 g erwtjes
  • 10 cl room
  • 10 cl melk
  • 50 g spekblokjes
  • 2 eetl panko
  • Enkele takjes munt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng de melk en room aan de kook en voeg de muntblaadjes toe. Laat gedurende 5 minuten de erwtjes meekoken. Hou er dan enkele apart voor de afwerking. Mix de rest in een blender en breng op smaak met peper en zout. Passeer door een fijne zeef.
  2. Verwarm de oven voor op 160°C. Kleur de spekblokjes even aan in een pan en laat ze dan gedurende 30 minuten drogen in de oven. Dep af en meng met de panko.
  3. Doe wat olijfolie in een warme pan. Leg elk stuk vis op een snee brood. Leg in de pan om aan te kleuren. Draai kort om. Plaats de vis dan gedurende een vijftal minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) in de oven op 180°C.
  4. Dresseer met de crumble van spek.