Tarbot met olijfoliepuree

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 500 g filet van grote tarbot of 4 kleine tarbotjes (200 g elk) met vel
  • 1 dl olijfolie
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 250 g groene boontjes
  • 1 citroen onbespoten
  • Fijn zeezout en zwarte peper

Bereiding

  1. Schil en gaar de aardappelen in gezouten kokend water. Giet af en pureer. Meng hieronder een goeie geut olijfolie en kruid met zout en peper.
  2. Kook de boontjes in gezouten water en spoel af onder koud stromend water.
  3. Maak zestes van de citroenschil en snijd de rode ui fijn.
  4. Bak de tarbotfilet in een eetlepel olijfolie. Kruid met zout en peper.
  5. Verdeel de puree over vier borden. Schep hierop de vis. Haal de boontjes door de pan samen met de rode ui. Besprenkel met citroensap en kruid met zout en peper. Werk af met de citroenzeste en serveer.