Thaise viskoekjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g witte vis, bv. kabeljauw of koolvis
  • 2 eiwitten
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 eetl vissaus
  • 1 stukje gember van 1 cm.
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 3 eetl fijngesnipperde lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl arachide-olie
  • 3 takjes koriander
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Slablaadjes

 

Voor de saus

  • 2 eetl sambal
  • 1 eetl vissaus
  • 2 eetl ketjap (zoete sojasaus)

 

Bereiding

  1. Verwijder de eventuele graten uit de vis en mix de vis tot een pasta in een keukenrobot samen met de eiwitten.
  2. Rasp de knoflook en de gember bij de vispasta.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper de chilipeper fijn. Hak de korianderblaadjes fijn. Meng de lente-uitjes, chilipeper en koriander samen met de vissaus onder de vispasta. Breng verder op smaak met zeezout.
  4. Vorm met licht bevochtigde handen kleine schijfjes van ongeveer een volle eetlepel vispasta.
  5. Bak de viskoekjes aan beide zijden in een hete pan met de arachideolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  7. Serveer de viskoekjes samen met de dipsaus, enkele partjes limoen en wat sla.