Tomatensoep met gegrilde paprika’s en zure room

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

  • 500 g mooi rijpe tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cl extra vierge olijfolie + extra
  • 3 takjes tijm
  • Peper van de molen
  • Zeezout
  • 4 eetl zure room
  • 1 klein ciabattabroodje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de paprika’s en de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Rooster de paprika’s en de tomaten in de oven tot de schil mooi bruin is geworden.
  2. Doe de paprika’s in een schaal en dek de schaal goed af met plastic folie, zo komt de pel nadien vanzelf los.
  3. Mix de tomaten in een blender of met behulp van een staafmixer, verwarm de tomatenpulp samen met de tijm en de knoflook in kookpan.
  4. Pel vervolgens de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Het vocht dat uit de paprika’s is gekomen mag je bij de tomatensoep doen. Snijd de paprika’s in reepjes.
  5. Kruid de tomatensoep met peper van de molen en zeezout en giet ze door een fijne zeef.
  6. Snijd het ciabattabrood in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm op 1 cm en bak de dobbelsteentjes goudbruin in wat olijfolie.
  7. Warm de tomatensoep nog even goed door, samen met de paprikareepjes.
  8. Verdeel de soep over borden of kommen. Werk af met de zure room en de ciabattakorstjes.