Trifle met sinaasappel

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de sinaasappelcurd

  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 140 g suiker
  • 120 ml vers geperst sinaasappelsap + geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 60 g boter

Voor de trifle

  • 4 plakjes vier-vierdencake
  • De partjes van 3 sinaasappels + het opgevangen sap
  • 1 à 2 eetl sinaasappellikeur, bijv. cointreau
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 3 dl ongezoete slagroom
  • 4 eetl rietsuiker + 1 sinaasappelzeste
  • 4 muntblaadjes

Bereiding

  1. Roer de eieren, eierdooiers en de suiker los met een garde. Voeg het vers geperste sinaasappelsap en geraspte schil toe.
  2. Zet een schaal op een pan met heet water en doe het mengsel in de schaal. Laat de pan op een laag vuur staan en roer met een garde tot het mengsel is ingedikt.
  3. Neem de schaal van de pan en roer er de boter in stukjes door. Laat de sinaasappelcurd volledig afkoelen en zet weg in de koelkast.
  4. Klop de slagroom halfstijf en zet in de koelkast.
  5. Plet voor de trifle de rietsuiker met de sinaasappelzeste in een vijzel tot je mooi oranje suiker bekomt.
  6. Snijd de plakjes cake in blokjes van 1 cm., meng het opgevangen sinaasappelsap met de likeur en besprenkel hiermee de blokjes cake.
  7. Neem 4 grote glazen en schik de cakeblokjes samen met de sinaasappelpartjes onderin.
  8. Lepel er wat van de sinaasappelcurd over en schik in elk glas een bolletje vanille-ijs.
  9. Werk af met de slagroom, wat sinaasappelsuiker en een blaadje munt.