Visburgers

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 500 g schelvis
  • 2 eieren
  • 1 snee oud wit brood zonder korst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verkruimel het brood en breek er de eieren over uit. Meng en plet met een vork tot een gladde massa is ontstaan.
  2. Hak de ui fijn. Versnijd de schelvis in grove blokjes.
  3. Doe de vis en de ui in de blender. Pers er de knoflook over uit. Hak vlug alles fijn met de blender op de hoogste stand.
  4. Voeg het broodkruim met ei toe. Peper en zout. Meng nog even snel tot een dikke massa is ontstaan. Laat een kwartier opstijven in de koelkast.
  5. Rol vier dikke bollen uit het mengsel. Druk ze vervolgens plat tot hamburgers.
  6. Bestrijk de hamburgers met wat olijfolie. Bak ze gedurende 4 minuten per kant boven de gloeiende houtskool.