Vogelnestje met waterkers en yoghurtsaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g gemengd gehakt van varkens- en kalfsvlees
  • 2 eetl broodkruim
  • 100 g paneermeel
  • 4 eieren + 1 ei extra
  • 3 takjes platte peterselie fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 2 botjes waterkers
  • 1 dl volle yoghurt
  • 1 takje dragon fijngesnipperd
  • 1/3 busseltje bieslook fijngesnipperd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel citroensap

Bereiding

  1. Kook de eieren medium (8 minuten) in kokend, gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eieren.
  2. Meng het gehakt met het broodkruim, de fijngesnipperde ui, peterselie en knoflook en het ei. Breng het gehakt verder op smaak met peper en zout.
  3. Neem wat gehakt in de handpalm en druk telkens een ei erin, breng gehakt aan tot het ei volledig bedekt is en rol de gehaktballen door het paneermeel.
  4. Schik de vogelnestjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olie, braad de vogelnestjes een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180C°.
  5. Spoel ondertussen de waterkers grondig.
  6. Meng de honing en het citroensap en leng aan met de yoghurt. Voeg er de fijngesnipperde, rode ui, dragon en bieslook aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de waterkers over de borden en schik er de vogelnestjes op.
  8. Druppel de yoghurtdressing rondom en dien op.