Witte bonendip met geroosterde look en munt

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 uitgelekt blik witte bonen
  • 1 bol look
  • 2 eetl citroensap
  • 3 eetl olijfolie
  • 1theel gemalen komijn
  • Zwarte peper en zout
  • Een paar takjes munt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Snijd de bovenkant van de lookbol af, zodat alle teentjes een beetje vrij zijn. Plaats in een koffietas en begiet met de olijfolie. Bak in de oven tot ze goudbruin zijn gedurende 15 tot 20 minuten. Haal de teentjes dan uit de schil;
  3. Snijd de munt fijn.
  4. Mix alle ingrediënten, ook de olie uit de koffietas, maar behalve de munt tot een smeuïge zalf. Breng op smaak met peper, zout en de munt.
  5. Serveer in een mooie, kleine kom met geroosterd brood naar keuze.