Wortel-gembercake met pompoenpitten

Ingrediënten

Voor 1 cake

  • 300 g wortelen
  • 15 g gember
  • 2 eieren
  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 200 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 50 g pompoenpitten (groene)

Bereiding

  1. Schil de wortelen en rasp ze in een keukenrobot of met een groenterasp.
  2. Schil de gember en rasp deze fijn.
  3. Klop de eieren stevig op met de suiker, voeg er de zachte boter aan toe en klop even stevig verder.
  4. Voeg de bloem bij het eiermengsel en roer de bloem erdoor tot er geen klonters meer zijn.
  5. Meng vervolgens de geraspte wortel en gember door het deeg.
  6. Verwarm de oven voor op 170°C.
  7. Vet de cakevorm in (of gebruik 12 tot 16 kleinere individuele vormpjes) en bestuif deze met bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
  8. Vul de cakevorm(en) met het beslag en bestrooi met de pompoenpitten.
  9. Plaats de cakejes in de oven en bak ze gedurende 35 tot 40 minuten of tot wanneer ze goudbruin zijn en een mespunt of breinaald er schoon uitkomt. Laat ze afkoelen.