Zachtgekookt eitje met gerookte heilbot en tuinkers

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 hoeve-eieren
  • 1 bakje tuinkers
  • 150 g gerookte heilbot
  • Zwarte peper van de molen en zeezout

Bereiding

  1. Leg de eieren in een pannetje met koud, lichtgezouten water, breng het water aan de kook en kook de eieren in 3 minuten. Haal ze onmiddellijk uit het water en laat ze afkoelen onder koud, stromend water. Pel de eieren voorzichtig en houd ze apart.
  2. Verscheur de gerookte heilbot in kleine stukjes. Snijd de eieren in grove stukken en verdeel ze over 4 glazen potjes, bij voorkeur potjes die je kan afsluiten, maar je kan ze uiteraard ook afsluiten met vershoudfolie.
  3. Strooi een weinig versgemalen zwarte peper van de molen en een weinig zeezout erover, verdeel de stukjes gerookte heilbot over de eieren en werk af met vers gesneden tuinkers.