Zeetong in beurre noisette

Ingrediënten

Per persoon

Panklare tong van 400 gram

Bloem

Pezo

Geklaarde boter

Klontje boter

Sap van ¼ citroen

1 eetl gesnipperde peterselie

Trosje van 3-tal kerstomaten

Olijfolie

TIP:

Positioneer de vis zodanig in de pan dat het dunnere staartgedeelte wat verder weg is van de hitte van het vuur. Op die manier krijg je een mooie gelijkmatige garing van de dikkere en dunnere stukken.

  1. Strooi peper en zout op de tong en haal ze door de bloem
  2. Bak de tong in een antikleefpan in geklaarde boter, goed aan zodat ze kleur krijgt, temper dan het vuur en draai de vis na 4 minuten om. Bak ook de andere kant in 4 minuten.
  3. Besprenkel de kerstomaatjes met wat olijfolie, plaats in de oven aan 180°C tot het vel openbarst.
  4. Kleur enkele klontjes boter tot beurre noisette, voeg er het citroensap en de peterselie aan toe.
  5. Dresseer de tong op een bord, giet er de beurre noisette over en versier met de kerstomaatjes. Serveer met een slaatje en verse frietjes.