Zelfgemaakte frikandel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ± 800 g vet varkensgehakt (75 % varkensbuik, 25 % varkensschouder)
  • 1 ei
  • Een paar eetl paneermeel
  • 25 cl water
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat en foelie
  • Fijngesneden salie en bladpeterselie
  • 1,5 liter kippenbouillon

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het water, ei en paneermeel. Breng het op smaak met de kruiden en specerijen.
  2. Schep het gehakt in een spuitzak. Zet een ondiepe schaal met een bodempje water klaar. Spuit (zonder spuitmond) worstjes van ± 20 cm lang. Leg ze in de schaal met water en rol ze tussen je handen glad.
  3. Pocheer ze vervolgens 20 minuten in de net niet-kokende bouillon. Laat afkoelen.
  4. Gril ze vervolgens op de barbecue. Je kunt de worsten eventueel ook frituren.
  5. Geef er ketchup, mosterd en/of barbecuesaus bij. Breng de worstjes eventueel verder op smaak zoals je zelf wilt, bv. met dragon, chilikruiden, gebakken uitjes…