Aardappelen saai? Niet met deze 3 klassieke bereidingen

Aardappelen saai? Niet met deze 3 klassieke bereidingen

Aardappelen saai? Niet met deze 3 klassieke bereidingen Wat is er Vlaamser dan een aardappel bij de warme maaltijd? Toch kampen onze patatjes, ook al behoren ze al eeuwen tot onze eetcultuur, met een imagoprobleem. Aardappelen zouden ongezond zijn, dikmakers en saai…...
Gestoofde raapjes met ganzenlever en spek

Gestoofde raapjes met ganzenlever en spek

Gestoofde raapjes met ganzenlever en spek TIP: Serveer dit bijgerechtje van de Boxy’s bij een heerlijk stukje kalkoen. Ingrediënten Voor 4 personen 2 rapen 4 sneetjes spek 75 g ganzenlever   Kook de raapjes beetgaar en snij ze in plakjes van ½ cm Leg tussen...
Gegrilde artisjokken met gremolata en Griekse yoghurt

Gegrilde artisjokken met gremolata en Griekse yoghurt

Gegrilde artisjokken met gremolata en Griekse yoghurt Ingrediënten Voor 4 personen 12 kleine artisjokken 3 l water 1 citroen, in dunne schijfjes gesneden 6 takjes tijm 1 eetl zout Sap van een halve citroen Olijfolie Voor de gremolata 2 eetl daslook, fijngehakt 2 eetl...
Aardappeltjes in een kruidige zoutkorst

Aardappeltjes in een kruidige zoutkorst

Aardappeltjes in een kruidige zoutkorst Ingrediënten Voor 4 personen 1 kg vastkokende aardappelen naar keuze 1200 g grof zeezout 2 eetl bloem 5 eetl water 4 takjes rozemarijn 6 takjes tijm 5 takjes oregano 1 bol knoflook Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C. Was de...
Gevulde avocado met gerookte heilbot

Gevulde avocado met gerookte heilbot

Gevulde avocado met gerookte heilbot Ingrediënten Voor 4 personen 2 rijpe avocado’s 3 eieren hardgekookt Een scheutje melk Sap van 1 limoen 6 eetl olijfolie Zout en peper van de molen 100 g gerookte heilbot 1 kleine geroosterde rode paprika gepeld en de zaadjes...