Salade van radicchio, granaatappel en citrus

Salade van radicchio, granaatappel en citrus

Salade van radicchio, granaatappel en citrus   Ingrediënten Voor 4 personen  1 radicchio 1 stronk witloof 1 stronk roodlof 1 bosje waterkers 1 granaatappel 1 bloedsinaasappel 1 venkel 25 g bloedzuring       Bereiding Haal de blaadjes van de radicchio, witloof en...
Gerookte scamorza met tomatensaus

Gerookte scamorza met tomatensaus

Gerookte scamorza met tomatensaus Ingrediënten Voor 4 personen   1 gerookte scamorzakaas (Italiaanse delicatessenzaak of kaaswinkel) 8-10 rijpe tomaten 2 sjalotten, fijngesnipperd 1 teentje knoflook 1 koffiel geconcentreerde tomatenpuree 1 mespunt cayennepeper...
Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille Ingrediënten Voor 6 personen 3 fijne courgettes •2 aubergines •3 tomaten •1 ui •Zout en peper •Olijfolie •Provençaalse kruiden Bereiding Snijd de groenten in kleine blokjes. Laat de aubergines uitlekken in een zeef met zout. Verwarm de olijfolie in een...
Gratin van aardappelen en prei

Gratin van aardappelen en prei

Gratin van aardappelen en prei Ingrediënten Voor 4 personen 8 lookteentjes 1 prei 1 kg aardappelen Boter 2 l melk 1 takje tijm 2 laurierblaadjes 1 takje rozemarijn 60 g gruyère 2 dl room Bereiding Hak vier lookteentjes fijn. Snijd de prei in dobbelsteentjes. Schil de...
Boeketje van asperges

Boeketje van asperges

Boeketje van asperges Ingrediënten Voor 4 personen 20 dunne asperges per persoon 3 eieren 250 g gezeefde bloem 3 dl water Paneermeel       Bereiding Schil de asperges en laat ze zo lang mogelijk. Gaar de asperges kort in gezouten water, tot ze nog...