Mexicaanse groene rijstschotel met schelpen

Mexicaanse groene rijstschotel met schelpen

Mexicaanse groene rijstschotel met schelpen Ingrediënten Voor 4 personen 150 g langkorrelige rijst 1 lange groene peper 1 busseltje koriander 1 teentje knoflook 0,5 dl water 3 eetlepels olijfolie 100 g minimaïs 100 g verse doperwtjes 120 g fijne groene boontjes 130 g...
Toscaanse bonensoep

Toscaanse bonensoep

Toscaanse bonensoep Ingrediënten Voor 4 personen 300 g gedroogde cannelini-bonen 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 aardappel Rozemarijn, fijngehakt Lichte vleesbouillon Peper en zout 100 g colonnata-spek 1 ui 1 wortel, fijngesneden 2 laurierbladeren Olijfolie van...
Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne Ingrediënten Voor 4 personen Voor de chili sin carne 2 uien 2 teentjes knoflook 3 paprika’s 2 wortels 1 bleekselder, 1 potje tomatenpuree 1 blik kidneybonen 1 blik kikkererwten 1 blikje tomaten uit blik 1 bos koriander 1 blikje maïs Zoete chilisaus,...
Kalfslever met zure ajuinsaus en spek

Kalfslever met zure ajuinsaus en spek

Kalfslever met zure ajuinsaus en spek Ingrediënten Voor 4 personen 4 plakken blonde, stevige kalfslever (zonder aders en volledig ontvliesd) 4 ajuinen 2 eetl olie 1 dl witte alcoholazijn 8 fijne plakjes gerookt spek 1 dl magere bouillon Boter Tijm en laurier Zwarte...
Steak tartaar klassiek

Steak tartaar klassiek

Steak tartaar klassiek Ingrediënten Voor 4 personen 400 g bavette van West-Vlaams Rood 1 sjalot 2 eetl mosterd 2 eetl ketchup 4 eetl olijfolie Zwarte peper Fleur de sel Chardonnayazijn Worchestershire Tabasco Bieslook   Voor de afwerking 2 augurken Fijne plakjes...