Erwtenkook met asperges en platte rib ‘kortelink’

Erwtenkook met asperges en platte rib ‘kortelink’

Erwtenkook met asperges en platte rib    Ingrediënten Voor 4 personen Een stuk kortelink, bij voorkeur pastoorshoed van 1,3 kg 1 kg verse erwtjes in de peul 8 asperges 1 bot jonge wortelen 1 bot lente-ui 2 eetl boter 2 stalen prei 3 tenen look 1 selder 3 uien 3 grote...
Zomerse zeewolf

Zomerse zeewolf

Zomerse zeewolf Ingrediënten Voor 4 personen 4 zeewolffilets van elk 150 g 1 grote ui 2 teentjes knoflook 25 cl goede droge witte wijn 1 onbespoten citroen 2 tomaten 10 ontpitte groene olijven Olijfolie Peper en zeezout 1 eetl fijngehakte platte peterselie  ...
Gebakken of gegrilde sardienen

Gebakken of gegrilde sardienen

Gebakken of gegrilde sardienen Ingrediënten Voor 4 personen Sardienen Olijfolie, 1 eetlepel per sardien Knoflook Bladpeterselie, fijngesneden Grof zeezout     Bereiding Schraap de schubben van de sardienen en verwijder de ingewanden. Meng de olijfolie met...
Zwartpootkip met salie en lauwe salade van raapjes en bieten

Zwartpootkip met salie en lauwe salade van raapjes en bieten

Zwartpootkip met salie en lauwe salade van raapjes en bieten Ingrediënten Voor 4 personen 1 zwartpootkip, vraag aan de slager om ze voor te bereiden voor het braden 6 blaadjes salie 1 bol knoflook 2 sjalotten, gepeld 2 boerenwortelen 2 grote uien 4 takjes tijm 3...
Tarbot met erwten-muntcrème en crumble van spek

Tarbot met erwten-muntcrème en crumble van spek

Tarbot met erwten-muntcrème en crumble van spek Ingrediënten Voor 4 personen 4 stukken tarbot van elk 150 gram 4 sneetjes brood, even groot als de stukken vis 200 g erwtjes 10 cl room 10 cl melk 50 g spekblokjes 2 eetl panko Enkele takjes munt Olijfolie Peper en zout...